Pacifico

De mannen van de 1e rij!!

April 26, 2012 at 1:16 PM

 

foto.JPG


DE MANNEN VAN DE 1e RIJ

Wanneer u Het Ruime Sop ziet optreden zal het zeker opvallen, dat het koor meestal in dezelfde slagorde staat aangetreden.

Op rechts, voor de toehoorders links, zien we Hans die de gewoonte heeft om zich onopvallend opvallend net even iets anders dus weet uit te dossen en te gedragen dan de rest van het koor….
Dit is met niemand afgesproken maar hij doet dat dan maar…….
Uw schrijver denkt, dat dit een onderdeeltje is van zijn prive-showtje, want het hele optreden door probeert hij de mensen aan zich te binden met aparte dansjes, beweginkjes, manieren van kijken en weet ik veel wat hij nog meer uit de kast trekt.

Naast hem staat dan Cees van L.….. die hebben ze daar denk ik neergezet omdat hij zo lekker serieus kan kijken.
Op de elite eerste rij moet dat natuurlijk eigenlijk niet, maar die Hans naast hem steekt dan weer wat beter bij hem af met zijn theater-flauwekul. 

Daarnaast staat nog een Cees maar dan met een K, KEES dus.
Die staat daar omdat het gewoon een buitengewoon mooooooie man is net als Ruud, ook al met mooi grijs-blond haar en juist twee van die types waar de vrouwen voor komen kijken. Ja, wees eerlijk zo'n  koor moet zich ook een beetje verkopen, niet dan?
Dan krijgen we Wim en Bertus het duo dat zich heel erg aan elkaar optrekt en gezamelijk met zoetgevooisde stemmen  “Het Bitter Zeemanslied” als solo voordraagt. Moet je ze zien glimmen als het zover is…eigenlijk toch ook wel heel gezellig die twee daar met elkaar aantuttend, moet u eens opletten bij het afscheidslied, dan gaan ze helemaal los….
Dan volgt mijnheer Jan van de B. Een heel bekende Bussummer. Zijn vader had rond 1900 denk ik een theater-cafe in Bussum en bij onze Jan speelt heel sterk, ons kent ons. Hij zwaait hele optredens door naar al die bekenden van hem en dat worden dan allemaal fans die natuurlijk eerst eventjes (goed voor de verenigingskas) die geweldige nieuwe CD van het Sop kopen…

Naast Jan staat Paul, een leuk guitig menneke, die soms wat moeite heeft om de juiste teksten op het juiste moment op te lepelen. Maar hij weet zich te handhaven op de eerste rij ondanks dat ze al heel wat keren geprobeerd hebben hem een heel end naar achteren te zwiepen maar nee hoor, daar staat ie weer…..Hij hoort daar ook eigenlijk.

En dan als laatste, voor de kijkers en luisteraars naar het koor kijkend helemaal op rechts, jawel hoor...... onze eigen Robby S.
Net als zijn vriend Hans (aan de andere kant) heeft ook hij weer een geheel eigen show.
Hij zingt en zwijmelt als het ware zijn geheel eigen show wanneer hij opgaat in zijn performance. Zijn slaapkamerogen zoeken zachtjes door alle zalen van Nederland naar het juiste type waar hij die avond voor gaat zingen. Hij zoekt er gewoon eentje uit en hupsakee, daar gaat zijn show.
Meestal blijft hij op het podium staan, maar niet altijd kunnen ze hem vasthouden.

Wat ik maar even wilde zeggen, je moet wel bijzondere gaven hebben om op de eerste rij te mogen staan. Naast een bepaalde mate van "Good Looking" moet men ook nog tekstvast zijn, want zoals u weet wordt bij Het Ruime Sop alles uit het hoofd gezongen.
Er zijn er overigens nog een paar die zich telkens weer naar voren proberen te dringen, maar een forse reprimande is hun deel op zo'n n moment.
De kaarten zijn geschud wat de verdeling van de plaatsen betreft.

Uw verslaggever staat op de A C H T E R S T E   R I J…..!!!
Tags:
Category: Columns