Pacifico

Er Voor..... en er Na!!

March 19, 2012 at 1:15 PM

Ervoor en Erna  “ KOPPEN  DICHT “ !!

Een CD maken ! Nou dat hebben we geweten. Krijg je op schrift een uitnodiging  en instructie van Hans Hilhorst namens het bestuur.
 Dan wordt je alvast  enthousiast gemaakt met de zin “ We verwachten jullie voor de door ons allen zo felbegeerde CD opname van Het Ruime Sop,  waardoor  jullie voor eeuwig bent verbonden, met je fraaie stem aan eenieder die het horen wil”. En als je dan ook nog gratis koffie, thee en water kunt krijgen en na afloop een drankje met het daarbij behorende hapje dan moet je wel meedoen…Toch?

Maar ….je mag geen melk drinken!.   Je moet voor elke opname doodstil zijn  en na afloop ook weer!  En dat is een hele opgavenvoor de babbelzieke senioren. Over junioren heb ik het niet, die zijn nog heel bedeesd. Je moet goed luisteren naar de opnameleider, het bord “STILTE” in de gaten houden dat, onze tijdelijk manke Hans, op ieder willekeurig moment de hoogte in kan steken, en dan natuurlijk ook nog echt stil zijn….doodstil…..!!
Kuchen, praten, piepen van schoenen of planken, keelschrapen en/of fluiten  enz., enz.,m dat alles is uit den boze.

En als je dan vanaf Vrijdagavond 18.15 uur tot 22.30 uur  en van zaterdagmorgen 10.00 tot 16.00 uur je longen uit je lijf gezongen hebt dan ga je met zijn allen natuurlijk doodmoe de trap op naar de kantine  voor het beloofde drankje, maar de spanning is nog te snijden. Dan zijn nu namelijk de experts aan de beurt. Dat zijn de mannen van onze muziekcommissie de dirigent  de voorzitter. Samen beoordelen zij of de opnames van voldoende kwaliteit zijn. Zo niet, dan zullen we weer aan de bak moeten.
Maar dan komt er een heel mooi moment.
De imposante verschijning van onze voorzitter komt vanuit de opname ruimte naar boven en al vrolijk zingend geeft hij te kennen dat men zeer tevreden is over het resultaat. Dus,open die tap en….kom maar op met de borrelhapjes die hebben we wel verdiend.

Een paar Soppers is het té laat geworden en taaien meteen al af naar huis. Waarschijnlijk zijn ze te uitgeput of zijn ze bang voor moeders die mogelijk met een deegrol achter de deur staat omdat het toch weer veel te laat is geworden..
Mar al dit lijden was het dubbel en dwars waard. Je kijkt met voldoening terug .
Hebben we toch maar weer mooi geflikt.  OK, de eerst e tenoren lieten het ( voor de eerste keer overigens! )  bij het “ Blow Winds Blow” eens afweten. Maar dirigent Bart was positief  als altijd “ never mind “  dat komt bij de volgende CD wel goed. Bart was natuurlijk heel bijzonder. Snip verkouden heeft hij de eindstreep weten te halen. Ook al had hij vrijdagavond voor alle zekerheid  Wim Haverkort, onze ad hoc dirigent, gevraagd in de reserve stand te gaan staan voor het geval dat hij het zaterdag niet meer zou kunnen redden.
Wist je trouwens hoe je Bart kippenvel kunt laten krijgen?
Dat doe je gewoon door heel mooi:” Toen wij uit Rotterdam vertrokken” te gaan zingen en ik weet nu hoe dat komt. Hij blijkt een Rotterdammer te zijn en hij heeft blijkbaar zijn eigen vertrek uit die stad nog niet helemaal kunnen verwerken.  Na afloop van dat lied had hij dan ook kippenvel op zijn armen….! De komende weken is opname leider Jack Haveman  druk met de afwerking van de CD. Dan worden onzuiverheden weg gefilterd , evenwicht in de zanggroepen gebracht , de solo’s erin gemonteerd etc. Maar dan, over een paar weken is het zover en gaan we de fonkelnieuwe Cd aan de man en vrouw brengen. Voor € 10,00  p. Stuk kan een ieder met volle teugen gaan genieten van Het Ruime Sop !!

Frans Roemen.Tags:
Category: Columns